Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
04.10.2024
Optibet Eest-Läti Korvpalliliiga avamängus võtame koduväljakul vastu UTILITAS Rapla.  Mängu kutsub ja mängu esitleb UNITED MOTORS - võida Peugeot 408 päriseks. PÄRISELT!
Kommenteeri
02.10.2024
1.oktoobril Harju maakohtus sõlmitud kompromissiga tunnistas Viimsi Uudised, et avaldas Korvpalliklubi Viimsi, Tanel Einaste ja Tarmo Kapperi kohta ebatäpseid ja piisavalt kontrollimata faktiväited ning põhjendamatuid ebakohaseid ...
Kommenteeri
02.10.2024
On avanenud "aken", kus lapsevanem peab tegema kinnituse kohaliku omavalitsuse (KOV) sporditegevuse toetuse kohta, st määrama klubi, kellele laekub tema lapse treeningute eest kohaliku omavalitsuse poolt eraldatav ...
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Viimsi Uudised avaldas ebatäpseid ja piisavalt kontrollimata faktiväited ning põhjendamatuid ebakohaseid väärtushinnanguid (0)
02.10.2024
» Viimsi Uudised juhatuse liige Ivo Rull. Kuvatõmmis: Postimees.ee

1.oktoobril Harju maakohtus sõlmitud kompromissiga tunnistas Viimsi Uudised, et avaldas Korvpalliklubi Viimsi, Tanel Einaste ja Tarmo Kapperi kohta ebatäpseid ja piisavalt kontrollimata faktiväited ning põhjendamatuid ebakohaseid väärtushinnanguid. Sõlmitud kokkuleppega kohustub Viimsi Uudised kustutama hagi aluseks olnud artikli ning avaldama õiendi, milles tunnistab, et on avaldanud ebatäpseid ja piisavalt kontrollimata faktiväited ning põhjendamatuid ebakohaseid väärtushinnanguid. Lisaks tasub Viimsi Uudised Korvpalliklubi Viimsile kahjutasu.

Kompromissi kokkulepe tsiviilasjas:

  1. Viimsi Uudised OÜ kohustub kustutama hiljemalt kompromissimääruse jõustumise kuupäeval Viimsi Uudised OÜ veebiväljaandes 28.05.2022 avaldatud artikli.
  2. Viimsi Uudised OÜ kohustub avaldama Viimsi Uudised veebiväljaandes hiljemalt kompromissimääruse jõustumise kuupäeval ning kestvusega 1 (üks) kuu järgmise õiendi:
  • PEALKIRI: Õiend
  • SISU: Viimsi Uudised 28.05.2022 artiklis „Korvpall kui tüliõun ehk konflikt Viimsi noortespordis“ on avaldatud ebatäpseid ja piisavalt kontrollimata faktiväited ning põhjendamatuid ebakohaseid väärtushinnanguid. On kahetsusväärne, et artiklis on avaldatud ebatäpseid ja piisavalt kontrollimata faktiväited ning põhjendamatuid ebakohaseid väärtushinnanguid.“
  1. Viimsi Uudised OÜ kohustub tasuma Korvpalliklubi Viimsi arvelduskontole EE762200221057706990 kokku 400 (nelisada) eurot.

 

Juba ainuüksi fakt, et väljaanne kustutab artikli, on pretsedent.

Korvpalliklubi Viimsi, selle juhatuse liikme Tanel Einaste ning laste- ja noortetreeneri Tarmo Kapperi esindaja vandeadvokaat Andrei Svištš ütles, et sõlmitud kokkuleppega saavutas Korvpalliklubi Viimsi ja teised hagejad oma põhilised eesmärgid.

«Hagejaid laimav artikkel kustutatakse ning Viimsi Uudised OÜ tunnistab avalikult, et artiklis on avaldatud ebaõigeid faktiväiteid ja ebakohaseid väärtushinnanguid. Lisaks nõustus Viimsi Uudised OÜ tekkinud olukorras toetama noortesporti, makstes korvpalliklubile hüvitise. Sealjuures ei olnud hagi põhieesmärgiks nõuda kahju, vaid lõpetada kestev hagejate õiguste rikkumine ning võimalusel võtta meediaväljaanne hagejate isiklike õiguste rikkumise eest vastutusele,» ütles Svištš.

 

Ivo Rulli proovi nii Viimsi Uudistes kui kohtusaalis nimetada hagi vaigistushagiks sai kohtunikult ühese hinnangu. 

Svištš sõnul ei olnud kohtuasja puhul tegemist kellegi vaigistamisega, vaid põhiseadusest tulenevate isiklike õiguste kaitsega nende osas, keda artiklis alusetult laimati.

Ivo Rulli proovi nii Viimsi Uudistes kui kohtusaalis nimetada hagi vaigistushagiks sai kohtunikult ühese hinnangu. 

«Kohtunik kommenteeris samuti istungisaalis, et tegemist ei ole vaigistamishagiga. Kui meediaväljaanne asub kedagi alusetult ilma filtrita laimama, siis peab meediaväljaanne kandma selle eest ka asjakohast vastutust,» ütles Svištš.

 

Viimsi Uudiste õiend SIIN

 

 

Jälgi meid sotsiaalmeedias!


  

 

 

 

 

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...